نرم افزار های مورد نیاز

تبلیغات متنی


عدس قرمز که در زبان هندی با نام ماسور دال و در بین ایرانیان با نام دال عدس نیز شهرت دارد، در کشور هندوستان از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است. این نوع عدس در تمام نقاط این کشور کشت می‌شود و به خاطر فواید فراوان‌اش برای سلامتی در تهیه‌ی غذاهای بسیار به کار می‌رود. خواص عدس قرمز یا دال عدس برای پوست‌تان بسیار زیاد است و می‌تواند از بروز مشکلاتی نظیر پیری زودرس و آکنه (جوش) پیشگیری کنید. هم‌چنین، برای روشن کردن پوست و خلاصی از شر لک‌های قهوه‌ای نیز می‌توان از عدس قرمز استفاده کرد.

خواص عدس قرمز

این ماده‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند، و به خاطر وجود مقدار زیادی فیبر برای بهبود کارکرد دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است. مصرف عدس قرمز برای بیماران دیابتی نیز مفید است، زیرا می‌تواند نوسانات گلوکز را در خون تنظیم کند. عدس قرمز به اندازه‌ی قابل توجهی غنی از پروتئین و مواد معدنی است که می‌توانند به بهبود عملکرد دستگاه‌های مختلف بدن کمک کنند. به همین دلیل نیز، مصرف این ماده‌ی غذایی برای استخوان‌ها، دندان‌ها، و قوه‌ی بینایی بسیار مفید است. عدس قرمز به خاطر خواص ضد سرطانی‌اش خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد و برای کاهش خطر ابتلا سرطان‌های روده، روده‌ی بزرگ، ریه، و سینه بسیار مفید است. به علاوه، عدس قرمز به خاطر محتویات آنتی‌اکسیدانی‌اش، برای تقویت دستگاه ایمنی بدن بسیار مفید است، و می‌تواند به پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌ها کمک کند.

عدس قرمز (ماسور دال)

عدس قرمز یکی از رایج‌ترین انواع عدس‌هایی است که در کشور هندوستان مصرف می‌شوند. عدس قرمز با نام ماسور دال نیز شناخته می‌شود، و یکی از اجزای اساسی رژیم غذایی مردم هند به شمار می‌رود. این ماده‌ی غذایی سرشار از مواد مغذی بسیاری است که مصرف آن‌ها برای سلامتی انسان فواید بسیاری به همراه دارد. عدس قرمز در طب آیورودا نیز کاربرد دارد، زیرا برای سلامتی بسیار مفید است.

ارزش غذایی عدس قرمز

با مصرف ۱۰۰ گرم عدس قرمز ۱۱۶ کالری وارد بدن‌تان می‌شود. این میزان عدس مجموعا دارای ۰.۴ گرم چربی است که از ۰.۱ گرم چربی اشباع شده، ۰.۲ گرم چربی چند اشباع نشده، و ۰.۱ چربی تک اشباع نشده تشکیل شده است. این ویژگی عدس قرمز برای آدم‌هایی که مراقب وزن‌شان هستند و می‌خواهند غذاهای کم چرب مصرف کنند، فایده‌ی ویژه‌ای به همراه دارد. عدس قرمز کلسترول ندارد. این ماده‌ی غذایی حاوی ۲ میلی گرم سدیم و ۳۶۹ میلی گرم پتاسیم است. ۱۰۰ گرم عدس قرمز مجموعا دارای ۲۰ گرم کربوهیدرات است که از ۸ گرم فیبر غذایی و ۱.۸ گرم قند تشکیل شده است.

این ماده‌ی غذایی حاوی ۹ گرم پروتئین نیز هست. به علاوه، عدس قرمز ۲ درصد از نیاز روزانه‌ی توصیه شده‌ی برای ویتامین C، ۱۸ درصد آهن، ۱ درصد کلسیم، ۱۰ درصد ویتامین B6، و ۹ درصد منیزیوم را برای بدن تامین می‌کند.

خواص عدس قرمز یا دال عدس برای سلامتی

خواص عدس قرمز یا دال عدس برای سلامتی

در ادامه‌ی این مقاله، سایت بازده قصد دارد برخی از بهترین خواص عدس قرمز یا دال عدس را برای سلامتی بیان کند.

۱. برای پوست مفید است

مصرف عدس قرمز تاثیرات مثبتی روی پوست‌تان خواهد گذاشت. نخست این‌که، عدس قرمز می‌تواند از پیری زودرس پیشگیری کند؛ زیرا عدس قرمز حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که می‌توانند از آسیب‌های سلولی و بافتی که به پیری زودرس منجر می‌شوند، پیشگیری کند و آن‌ها را به حداقل برساند. ماسک صورت خانگی حاوی عدس قرمز، زردچوبه، و لیمو می‌تواند، بدون هیچ‌گونه عارضه‌ی جانبی، به روشن شدن سریع پوست کمک کند. استفاده از خمیر حاوی عدس قرمز و گوجه فرنگی نیز می‌تواند به بر طرف شدن لک‌های قهوه‌ای پوست – بعد از سپری کردن تعطیلات در ساحل آفتابی – کمک کند.

به علاوه، خمیری که با خیساندن عدس قرمز در شیر تهیه می‌شود نیز می‌تواند برای پوست بسیار مفید باشد؛ با مالیدن روزانه‌ی این خمیر روی پوست می‌توانید از شر لک‌های خشکی خلاص شوید و پوست‌تان را کاملا از داخل و خارج تغذیه کنید. هم‌چنین، عدس قرمز به بازگشت درخشندگی طبیعی و دوست داشتنی جوانی به پوست کمک می‌کند.

خواص عدس قرمز ۲: به کاهش وزن کمک می‌کند

کاهش وزن کار بسیار پر زحمتی است که باید با رژیم غذایی، فعالیت بدنی، و صبر زیاد و کنترل نفس به انجام برسد. با وجود این، به سادگی با گنجاندن عدس قرمز به رژیم غذایی‌تان می‌توانید به طور طبیعی و بدون عوارض جانبی مضر وزن‌تان را کاهش دهید. عدس قرمز به شدت غنی از فیبر است و به بدن‌تان کمک می‌کند مواد زائد را زودتر دفع کند. به علاوه، عدس قرمز حاوی چربی اندکی است؛ بنابراین، مصرف آن باعث اضافه وزن نمی‌شود.

خواص عدس قرمز ۳: برای بیماران دیابتی مفید است

اگر از بیماری دیابت رنج می‌برید، مصرف عدس قرمز می‌توانید برای‌تان بسیار سودمند باشد. شاخص گلوکز عدس قرمز بسیار پایین است؛ همین عامل باعث شده است مصرف آن برای بیماران دیابتی کاملا بی خطر باشد. این ماده‌ی غذایی، هم‌چنین، مملو از فیبر است و می‌تواند فرایند گوارش را تسریع کند. در نتیجه، با مصرف عدس قرمز می‌توانید از نوسانات قند خون پیشگیری کنید، و به این ترتیب بیماری دیابت را با موفقیت مدیریت کنید.

۴. به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌کند

سرطان واقعا بیماری ترسناکی است. عدس قرمز می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند. دلیل اصلی این ویژگی عدس قرمز این است که این ماده‌ی غذایی سرشار از فیبر و اسید فولیک است؛ وجود این دو ماده باعث ایجاد خواص ضد سرطانی در عدس قرمز شده است. با مصرف روزانه‌ی عدس قرمز می‌توانید خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان را از جمله سرطان ریه، سرطان روده‌ی بزرگ، سرطان سینه، و حتی سرطان روده را کاهش دهید. در واقع، عدس قرمز فرایند گوارش را تسریع می‌کند و نیاز به ترشح صفرا را کاهش می‌دهد، و به این ترتیب، می‌تواند به پیشگیری از بروز سرطان روده‌ی بزرگ کمک کند.

خواص عدس قرمز ۵: غنی از پروتئین و مواد معدنی است

پروتئین‌ها یکی از اجزای اصلی سازنده‌ی بدن‌مان هستند. آن‌ها به رشد و بازسازی سلول‌ها کمک می‌کنند، و یکی از مهم‌ترین مواد مغذی هستند که باید در طول روز مصرف شوند. از سویی دیگر، مواد معدنی بر نحوه‌ی کارکرد دستگاه‌های مختلف بدن تاثیر می‌گذارند. مواد معدنی می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در میزان انرژی مورد نیاز بدن‌، نحوه‌ی کارکرد اندام‌ها، و به طور کلی، سلامتی یا عدم سلامتی بدن ایفا کنند. بنابراین، لازم به ذکر نیست، پروتئین و مواد معدنی به عنوان دو عامل بسیار مهمی شناخته می‌شوند که باید در رژیم غذایی‌تان گنجانده شوند. عدس قرمز غنی از پروتئین و مواد معدنی است. مصرف مرتب این ماده‌ی غذایی می‌تواند به پیشگیری از بروز بیماری‌ها و امراض جدی کمک کند.

Image result for Red Lentils

۶. برای دستگاه گوارش مفید است

عدس قرمز منبعی غنی از فیبر غذایی به شمار می‌رود. فیبر غذایی برای دستگاه گوارش بسیار مفید است، زیرا باعث حجیم شدن مدفوع و آسان‌سازی حرکات لوله‌ی گوارش می‌شود؛ این حرکات که شامل انقباض و انبساط ماهیچه‌ها هستند برای حرکت مواد غذایی در طول مجاری گوارشی و دفع مواد زائد به بیرون از بدن ضروری‌اند. اگر رژیم غذایی‌تان غنی از فیبر باشد، معده به آسانی می‌تواند از پس وظایف‌اش بر بیاید؛ یعنی این‌که برای گوارش و تجزیه‌ی مواد غذایی،‌ کم‌تر به ترشح اسید و صفرا نیاز پیدا می‌کند. همین مسئله می‌تواند از بروز مشکلات جدی از جمله سرطان معده، سرطان روده‌ی بزرگ، التهاب گوارشی و غیره پیشگیری کند.

خواص عدس قرمز ۷: برای استخوان‌ها و دندان‌ها نیز مفید است

با افزایش سن، استخوان‌ها و دندان‌های‌تان ضعیف و ضعیف‌تر می‌شوند؛ به این ترتیب، اسکلت بدن بیش از پیش در مقابل صدمات، شکستگی‌ها، و بیماری‌هایی نظیر پوکی استخوان آسیب‌پذیر می‌شود. از این رو، جهت پیشگیری از این وضعیت، حفظ یک رژیم غذایی سالم و متعادل بسیار حائز اهمیت خواهد بود. به این منظور، عدس قرمز می‌تواند ماده‌ی غذایی بسیار خوبی باشد که باید به رژیم غذایی‌تان اضافه شود. این ماده‌ی غذایی غنی از مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیوم، و فسفات است. این مواد معدنی به خاطر تاثیرشان بر رشد و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها مشهور هستند.

خواص عدس قرمز ۸: برای سلامت قلب مفید است

از آن جا که عدس قرمز حاوی مقدار زیادی فیبر است، طبق شواهد علمی،‌ برای سلامتی قلب نیز بسیار خاصیت دارد؛ زیرا مواد غذایی غنی از فیبر می‌توانند به کاهش کلسترول در بدن کمک کنند. این مسئله می‌تواند به پیشگیری از بروز شماری از مشکلات قلبی و عروقی نظیر انسداد عروقی خونی، بیماری‌های قلبی، سکته‌ی مغزی، و ایجاد لخته‌ی خونی در رگ‌ها کمک کند.

۹. سایر خواص عدس قرمز

عدس قرمز برای سلامتی چشم‌ها نیز بسیار مفید است. از آن جا که این ماده‌ی غذایی بسیار غنی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، مس، و روی (زینک) است، می‌تواند به محافظت از چشم‌ها و تغذیه‌ی آن‌ها، و به طور کلی، ‌حفظ سلامتی دستگاه بینایی کمک کند. هم‌چنین، عدس قرمز برای تقویت دستگاه ایمنی بدن نیز مفید است،‌ زیرا آنتی‌اکسیدان‌های زیادی با خود به همراه دارد. این آنتی‌اکسیدان‌ها به مبارزه علیه رادیکال‌های آزاد در بدن‌تان کمک می‌کنند، و از این طریق، باعث پیشگیری از بروز شماری از بیماری‌ها و عفونت‌ها در بدن می‌شوند.

Image result for Red Lentils

موارد مصرف عدس قرمز

عدس قرمز به طور گسترده‌ای در آشپزی مردم هند کاربرد دارد. از این ماده‌ی غذایی برای تهیه‌ی خوراک حبوبات، سوپ‌ها، کاری‌ها، خورش‌ها، و غذاهای جانبی استفاده می‌شود. هم‌چنین، از عدس قرمز می‌توان برای تهیه‌ی ماسک صورت خانگی استفاده کرد؛ با استفاده از این ماسک صورت می‌توانید مشکلات پوستی از قبیل آکنه، لک، تیرگی پوست، و غیره را درمان کنید. از عدس قرمز در طب آیورودا نیز استفاده می‌شود، زیرا فواید بسیاری برای سلامتی انسان به همراه دارد. هم‌چنین، از عدس قرمز به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر نیز به طرق مختلف استفاده می‌شود.

عوارض جانبی و آلرژی (حساسیت) به مصرف عدس قرمز یا دال عدس

مصرف بیش از اندازه‌ی هر چیزی برای سلامتی مضر خواهد بود؛ عدس قرمز نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر بیش از اندازه عدس قرمز مصرف کنید، به شدت دچار نفخ شکم می‌شوید؛ این وضعیت دست‌کم باعث می‌شود در بین جمع بسیار معذب شوید. هم‌چنین، در اثر زیاده‌روی در مصرف عدس قرمز ممکن است دچار عوارض خاص ناشی از اسیدهای آمینه‌ی موجود در عدس قرمز شوید، و حتی به ناراحتی کلیه مبتلا شوید. در برخی موارد، به دلیل وجود مقدار زیادی پتاسیم در عدس قرمز، مصرف زیاد این ماده‌ی غذایی ممکن است باعث مسمومیت پتاسیم شود. همواره پیش از افزودن مواد غذایی جدید به رژیم غذایی یا سبک زندگی‌تان باید حتما با پزشک مشورت کنید تا مجبور نشوید با عوارض مخرب برخی مواد غذایی دست و پنجه نرم کنید.

کشت و پرورش عدس قرمز یا دال عدس

عدس قرمز جزء گیاهان بومی هندوستان است، و عموما در کشورهای جنوب آسیا یافت می‌شود. در هندوستان به عدس قرمز ماسور دال نیز گفته می‌شود. عدس قرمز یکی از مواد غذایی مهم در آشپزی هندی به شمار می‌رود؛ از این ماده‌ی غذایی عمدتا در تهیه‌ی خوراک حبوبات و کاری‌ها استفاده می‌شود. در برخی نواحی هندوستان، عدس قرمز برای تهیه‌ی نان نیز به کار می‌رود. عدس قرمز دارای ظاهری کاملا مشخص است و هنگام خرید مواد غذایی در فروشگاه نباید به آسانی از کنارش بگذرید. امروزه،‌ این نوع عدس را می‌توان به راحتی در تمام نقاط دنیا پیدا کرد.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده- امیر مصطفایی

منبع:lybrate

خواص عدس قرمز: ۹ خاصیت عدس قرمز یا دال عدس + عوارض جانبی


 

نوشته های مرتبط

مشخصات

دانـــــلود

برچسب ها

مطالب پیشنهادی ما

دیدگاه های شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین دیدگاه‌ها

    دسته‌ها